Lucka 16 i Bepps Julkalender
1 december 1934 är första dagen att öppna luckan i den första adventskalendern gjord av papper som säljs i Sverige. 89 år senare är vi stolta att presentera Bepps digitala julkalender med daglig lucköppning – vi hoppas att ni finner stort nöje i denna kalender!
Anders har delat med sig av ett recept på ljuvligt nötiga pepparkakor. Lycka till och God Jul!
Anders Månsson, Servicetekniker, Traktorer & Redskapsbärare
Pepparkakor med fyllning av choklad och hasselnöt.
Ingredienser:
Pepparkaksdeg
100 g hasselnötter
100 g ljus blockchoklad
(ev. florsocker)
Du behöver:
Rund pepparkaksform (ca 5,5 cm i diameter)
Liten rund form (går även bra med äppelurkärnare eller liknande)
Bakplåtspapper
(ev. sil)
Gör såhär:
Tryck ut 50 runda pepparkakor ur degen. Gör ett mindre hål i mitten på hälften av dem. Grädda på plåt med bakplåtspapper enligt degens instruktion. Låt svalna på galler.
Finmal hasselnötter. Smält chokladen över vattenbad. Blanda malda nötter med smält choklad väl, bred blandningen på baksidan av de hela kakorna. Pudra eventuellt lite florsocker över kakorna med hål – lägg dem sedan ovanpå den utbredda nötblandningen.