Lucka 6 i Bepps Julkalender
1 december 1934 är första dagen att öppna luckan i den första adventskalendern gjord av papper som säljs i Sverige. 89 år senare är vi stolta att presentera Bepps digitala julkalender med daglig lucköppning – vi hoppas att ni finner stort nöje i denna kalender!
Dagens lucka bjuder på tips från Angelica, på hemmagjort julgodis.
Min Farmor Lisa skapade en uppskattad tradition som jag gärna vill dela med mig av. Farmor lagade dessa underbara chokladkolor varje jul. Lycka Till & God Jul!
Angelica Haglund, Ledningsgrupp & Administratör
Farmor Lisas chokladkola
100 g smör
3 msk kakao
3,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
2 msk honung
Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner övriga ingredienser. Rör om då och då och koka blandningen utan lock tills temperaturen är ca 125 grader eller efter kulprov. Lägg bakplåtspapper i botten av en form som är ca 25×25 och häll ner blandningen. Låt den kalna och klipp/skär sedan den i bitar och linda in i bakplåtspapper.